Oralet Geri Dönüyor


Eczacıbaşı. Büyük de bir firma. Sürekli gelişiyor, yenileniyor ve abartmasız Türkiye' de gelişen markaların % 25 i onların kontrolü altında. Tamam sektörlerinde ilkler, risk alan öncelikleri de var. Yüksek kalite standartları, doğru fiyatlandırma, stratejik tercihler ve doğru yabancı ortak seçimleri ile de büyümeye devam edecekleri aşikar. Ama insan şimdi sormadan edemiyor. Böylesine bir firma, neden ORALET gibi bir markanın öldürülmesine göz yumdular. Aksine, bu markanın üretiminin durdurulmasında birkaç yıl sonra, TANG ve ona benzer markalar parladı. Hâlbuki zamanın modasına uygun olan nasılda komik reklâmı vardı bu Oralet in. Ama insanlarının çoğunun zihninde Oraleti bize tanıtan Oralet Osman var. Osman Alyanak ve Suna Pekuysal’ ın oynadığı ve ömür boyu sürecek hissi uyandıran reklam filmi seyretmek isteyenlere.


Neyse ki, sadece bizler değil Eczacıbaşı Üretim Pazarlama da aynı düşüncede olsa gerek, 1960’ lı yıllardan bu yana var olan Oralet markasının yeniden pazara sunuyor. Oralet, böylece 13 yıl aradan sonra toz içecek ürünleri pazarına yeniden giriyor. Gerçekten de uzun bir ara. Yeni Oralet, eski formültasyonundan farklı olarak toz formda ve soğuk içilmek üzere geliştirildi."Üretimine ara verilen uzun süre içinde marka değerini koruyan ve kategoriye adını veren Oralet, yenilenen formülü ile hem çok lezzetli hem de C vitaminli. Limon, portakal ve vişne aromalı ürünleri ile Oralet, 7’ den 70’ e herkesin hayatına tat katmaya devam edecek." diyen Sn. Eczaçıbaşı Yetkilileri, bakalım dediklerinde ne kadar haklı çıkacaklar...

 

  1. Anonymous Adsız @ 4 Eylül 2007 23:34
     

     İyi de yılardır bilinen oraleti değiştirip farklı bi ürün yapmışlar, yani görülen o ki sadece ismin bilinilirliğini kullanıyolar.
    Yıllardır bildiğimiz, içtiğimiz oralet sıcak olarak içilen limonlu, portakallı bi içecekti (soğuk olarak da içilebiliyodu biliyorum fakat genel kullanımı ve daha lezzetli olanı sıcak olanıydı) Şimdi ise Tang tarzı dandik meyve suyu tozuna çevirmişler olayı. Dolayısıyla oraletin sadece ismi geri dönmüş.

  2. Anonymous Adsız @ 6 Ocak 2008 14:21
     

     ne zaman faaliyete gececek bu oralet bilen varmı???

  3. Blogger Unknown @ 18 Mayıs 2009 11:54
     

     Eskisi daha iyi desene. Hem sıcak hem soğuk içilen eskisini sadece soğuk içilen oralete bırakacak desenize. Ben sıcak oralette severdim.

  4. Blogger Rabia SERTÇE @ 19 Mayıs 2009 02:02
     

     Kesinlikle ben de sıcak olanı daha çok severdim.

Yorum Bırak