"adsoyad.com.tr" Alan Adı Tahsisi…

Bilindiği üzere com.tr alan adları ODTÜ üzerinden www.nic.tr adresinden veya nic.tr nin kayıt operatörleri tarafından tahsis edilmektedir.

Marka müracaatlarına bağlantılı olarak,www.….com.tr alan adı alınması ile ilgili yakında detaylı bilgi vereceğim. Fakat, son zamanlarda sıkça sorulan sorular nedeni ile adsoyad.com.tr hakkında şimdiden bilgi vermek istedim.

www.adsoyad.com.tr alan adının alınması ile alakalı nic.tr der ki;
T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen “Mernis Projesi” kapsamında, gerekli olan kimlik bilgilerine tarafımızca erişilebilecek olup, yapılacak olan elektronik başvuru sırasında (www.nic.tr), alan adı sahiplerinin T.C. kimlik numaraları ile başvuru yapabilirler.”



Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her birey, 03 Haziran 2008 tarihinden itibaren, alan adı başvurusu yapabilir. Burada önemli olan kısım, alan adı tahsis konusunda “first come, first buy” ilkesi geçerli olması nedeni ile isim ve soyad benzerliğinden dolayı daha önce başkası tarafından adsoyad.com.tr alan adının alınmamış olması gerekmektedir.

Alan adı alma ücretleri ne kadar diye öğrenmek isterseniz;

“Ad-Soyad alan adı başvurusu yapmak istiyorum" kutucuğunu işaretlemeniz durumunda, "adsoyad.com.tr", "adsoyad.biz.tr" ve "adsoyad.info.tr" alan adları 12 YTL karşılığında tahsis edilecektir. Aksi durumda, alan adının yıllık ücreti "com.tr" / "biz.tr" / "info.tr" uzantıları için belirlenen 25 YTL üzerinden tahsil edilecektir.” der nic.tr.

kaynak: www.nic.tr

 

  1. Blogger Faydalı Model Tasarım Grubu @ 19 Kasım 2009 00:33
     

     selam, marka cini,
    sitenizin içeriği mükemmel.. tebrikler.. font seçiminiz çok estetik ve güzel olmuş ama yayınladığınız yazıları okumakta güçlük çektik.. harfler iç içe geşmişler adeta..
    yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. sağolun..
    kolay gelsin..
    Ramiz Ballı

  2. Blogger Faydalı Model Tasarım Grubu @ 19 Kasım 2009 00:40
     

     Rabia Hanım merhaba,
    font seçiminiz güzel, estetik fakat monitörde yazıları güçlükle okuyabildik..
    yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
    eleştirim için de lütfen bağışlayın..
    saygılarımla
    Ramiz Ballı

Yorum Bırak