Türkiye'nin Tanınmış Markaları...

Tanınmış markanın farklı düzenlemelerde yapılan farklı tanımları olsa da tanınmış marka olabilme çizgilerini kati olarak çizmek zordur.

Bana göre tanınmış marka, dünyanın her yerinde, adı, tadı, ambalajı, kokusu ve dokusu ile aklıma yer eden ya da daha iyi bir tanımla 5 duyu organı ile algıladığım, sevdiğim, alternatifi olmayan marka olabilmelidir.

Peki, kanunlar çerçevesinde tanınmış marka nasıl anlatılır diye soracak olursanız, işte cevabı:

“Tanınmış marka; Bir kişiye veya girişime sıkı bir biçimde bağlılık, güvence, kalite, reklâm gücü, yaygın bir dağıtım ağına bağlı, müşteri ve diğer sübjektif ilgi ve ilişkiler ayrımı yapılmadan coğrafi sınır, kültür ve yaş farkı gözetilmeksizin aynı çevredekilerce refleks halinde beliren bir çağrışımdır.”

Dünyanın dört bir yanında hizmet veren ve tüketici üzerinde yukarıda bahsedilen etkileri yaratan birçok marka sayabiliriz. Benim ilk aklıma gelen Coca Cola, Google, Nokia oldu.

Peki sizce Türk markası olarak bizim tanınmış markalarımız var mı?

Varsa kaç tane tanınmış marka var?

Peki biz bu markaların kaç tanesini tanıyoruz?

Evet, Türkiye de tanınmış marka olarak kabul gören ve resmi merciler tarafından tanınmış marka oldukları belgelenen markalar mevcut ve tam tamına 424 adet tanınmış markamız bulunmakta. Nedir bu tanınmış marka olma kritleri diye merak eden varsa buyurun.

Peki hangi markalar Türkiye için tanınmış marka merak ediyorsanız sizler de buraya buyurun.

Benim kendi fikrimce bu kadar çok tanınmış markamızın olmamalı zira tanımadığım marka oldukça çok…

Etiketler: